Waarom je fiets verzekeren

~ Home / Nieuws / Waarom je fiets verzekeren
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Waarom je fiets verzekeren
3.8 (75.38%) 13 votes
.:.

Waarom je fiets verzekeren?


Het belang van een e-bike verzekeringElektrische fietsen zijn in opmars en het is belangrijk om de juiste bescherming te krijgen tijdens het rijden op de fiets. Deelname aan het verkeer met de auto’s gaat vaak gepaard met weinig aandacht voor fietsen en motorfietsen waardoor het risico groter kan zijn. Ontdek hoe je de fiets met behulp van de vergelijker kunt beschermen.

.

Elektrische fietsen (worden ook wel e-bikes genoemd) zijn kostbare, en potentiële grote risico’s op de weg die meestal niet volledig worden gedekt door inboedel verzekeringen. Het is een riskante zet om je e-bike onverzekerd te laten. Gelukkig is er specifiek voor elektrische fietsen een fietsverzekering om je de zekerheid te geven wat je nodig hebt. Laten we eens goed kijken waarom het verzekeren van de fiets een goede stap is.

Waarom? Fietsen kunnen duur zijn !

Als je een elektrische fiets hebt of van plan bent om deze te kopen, dan weet je dat het een flinke investering zal zijn.

  • Een instap e-bike van goede kwaliteit kost meer dan € 1.000,-
  • Een gemiddelde waarde van een e-bike ligt rond de € 3.000,-
  • en een dure e-bike kost tot wel € 12.000,-

Met een vergelijkbare investering wil je er zeker van zijn dat je genoeg gedekt bent tegen diefstal of schade. Daarnaast zijn elektrische fietsen meestal ook nog eens complex omdat ze mechanisch zijn.

De elektrische fiets is voorzien van een mechanisch en elektrische aangedreven apparaat dat snel grote afstanden tegelijk kunnen afleggen, waardoor ze gevoeliger zijn voor slijtage of andere beschadigingen.

Image

Elektrische fietsen vormen een potentieel groter risico.

Voor e-bikes is er een grotere behoefte aan een aansprakelijkheidsdekking. Elektrische fietsen hebben het over het algemeen een hogere snelheid en wegen zwaarder dan normale fietsen, waardoor het risico op schade aan het eigen of andermans bezit of lichamelijke letsel groter is. Zonder verzekering zou een fietser die een ongeval heeft veroorzaakt ook persoonlijk verantwoordelijk kunnen worden gesteld. Een fietser die een ongeval maakt, zou financieel aansprakelijk kunnen worden gesteld.

De inboedelverzekering heeft een beperkte dekking voor je fiets.

Traditionele inboedel verzekeringen bieden meestal een beperkte dekking van diefstal, schade of aansprakelijkheid van e-bikes omdat een elektrische fiets wordt beschouwd als duur. Ook gebruik je de fiets niet alleen thuis, en wat gebeurt er als je schade krijgt buiten je huis? Of Wat als je fiets wordt gestolen, buiten de poort? Vaak ben je dan met een inboedelverzekering niet verzekerd. Autoverzekeraars mogen bovendien geen e-bike verzekering afsluiten omdat e-bikes niet moeten worden aangemeld en elektrische fietsers geen geldig rijbewijs hoeven te hebben.

Aanpassen voor jouw type fiets — rijstijl.

Elke polis is volledig afgestemd op je persoonlijke situatie en je rijstijl. De dekking omvat bescherming tegen schade die wordt veroorzaakt door diefstal, aanrijding, botsing, brand, poging tot diefstal, vandalisme of het raken van een ander voorwerp. Ook dekking van accessoires, fietskleding en zijn soms inbegrepen, meestal zonder bijkomende kosten.

Bijkomende optionele dekkingen zijn onder meer:

  1. Aansprakelijkheidsverzekering voor het dekken van de kosten voor een derde partij in geval van letsel of materiële schade veroorzaakt door de verzekerde fietser.

  2. Aansprakelijkheidsverzekering voor medische kosten van fietsers in geval van een fietsongeval.

  3. Bovendien is er hulp ter plaatse beschikbaar, zodat de fietser tot 35 kilometer is verzekerd van een 'altijd thuis garantie'.

Het is jouw keuze. Neem vandaag nog actie en bescherm jezelf en je elektrische fiets.