Scholieren en studenten vinden de e-bike cool

~ Home / Nieuws / Scholieren en studenten vinden de e-bike cool
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Scholieren en studenten vinden de e-bike cool
3.9 (78.57%) 14 votes
.:.

Scholieren en studenten vinden de e-bike cool


Groningen Niet alleen 65-plussers of hartpatiënten verplaatsen zich op een elektrische fiets. Wie denkt dat middelbare scholieren en studenten een negatief oordeel vellen over de e-bike, heeft het mis.

.

Sterker, het zou hun favoriete vervoermiddel zijn als de elektrische fiets niet zo duur was. Dat blijkt uit een onderzoek dat Groningen Bereikbaar heeft gehouden onder 170 studenten en scholieren van CSG Augustinus en CSG Wessel Gansfort, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort, Alfa-college en Rijksuniversiteit Groningen. Tussen najaar 2014 en voorjaar 2015 gingen ze allen een maand lang met de elektrische fiets naar school. De proefkonijnen voelden zich geenszins ongemakkelijk op de fiets met elektrische hulpmotor. De meesten noemden het leuk, gemakkelijk en snel. Studenten uit het wetenschappelijk onderwijs voegden eraan toe dat de elektrische fiets beter is voor het milieu dan het openbaar vervoer.

Waarom? Zijn de elektrische fietsen nu cool?

Het suffe imago dat aan de elektrische fiets kleeft, werd door de scholieren en de studenten ontkracht. De meesten zouden er zo één kopen als aan de karretjes niet zo’n pittig prijskaartje hing. De e-bikes worden verkocht voor prijzen tussen de 700 en 3500 euro, en soms zelfs meer. Wanneer er een gunstige lening voor zou bestaan, zouden de scholieren en de studenten sneller zo’n dure fiets aanschaffen. Overigens kregen alle deelnemers het aanbod van de onderzoekers een elektrische fiets tegen gereduceerd tarief te kopen. Negen deelnemers of hun ouders trokken vervolgens daadwerkelijk de knip.

Henk Brink van Groningen Bereikbaar verwacht dat de e-bike in de komende jaren steeds vaker door scholieren en studenten gebruikt zal worden om volle bussen in de spits te ontlopen.


Image