Home / Fietsverzekeringen / Meeus Fietsverzekering

Meeus Fietsverzekering.

Als je opzoek bent naar een goede maar ook goedkope fietsverzekering voor je nieuwe of oude fiets, zit je met de Meeus fietsverzekering goed. Je kunt accessoires makkelijk meeverzekeren op je polis.

Je kunt bij de Meeus fietsverzekering kiezen uit de volgende dekkingen:

 

 • — Diefstal
 • — Beschadiging
 • — Ongevallen
 • — Verhaalrechtsbijstand

 

Normale fiets verzekeren?

Heb je een normale (stads) fiets en geen elektrische fiets? Geen probleem bij Meeus! Je kunt dan ook een goedkope fietsverzekering afsluiten bij Meeùs.

Elektrische fiets verzekeren.

Steeds meer zie je ze rijden, de elektrische fiets. Dat mensen deze willen verzekeren is niet gek want ze zijn erg kostbaar. Heb je een elektrische fiets? Dan kun je een fiets verzekeren bij Meeus, en je schade aan de accu of valschade of stoot-schade is gedekt en verzekerd bij Meeus.

Elektrische bakfiets.

Een bakfiets met trap ondersteuning is géén elektrische fiets. De elektrische bakfiets wordt ook wel een bakfiets genoemd. (en geen elektrische fiets).

Racefiets / mountainbike verzekeren

Een mountainbike of de racefiets kun je bij Meeùs verzekeren. De verzekering bied dekking bij verlies en schade aan je racefiets / mountainbike. Je kunt je bij Meeùs wereldwijd verzekeren.


Meeus Fietsverzekering

Download

 • KlikZeker
 • DigiWise
 • CoverYou
 • CentraalBeheer

Verzekeren

 • KlikZeker
 • DigiWise
 • CoverYou
 • CentraalBeheer

Fiets / e-bike dat harder gaat dan 25 km / uur?

Wettelijk worden per 1 januari 2017, de elektrische fietsen die harder kunnen dan 25 km/per uur beschouwd als motorrijtuig. Dat betekend dat je voor een e-bike of high speed pedelec een verzekering af moet sluiten onder de motorrijtuig verzekering.

Meeùs fietsverzekering voordelen:

 • Dagelijks opzegbaar
 • Vanaf 4e jaar korting op premie
 • Laag eigen risico

Overzicht eigen risico:

Meeus Eigen risico (elektrische) fiets:

— Diefstal schade: € 0,-
— Total loss schade: € 0,-
— Schade en / of diefstal onderdelen: € 25,-

Meeus Eigen risico racefiets / mountainbike:

— Diefstal schade: 10% van het verzekerd bedrag
— Total loss schade: 20% van het verzekerd bedrag
— Schade en / of diefstal onderdelen: € 50,-

Meeus Eigen risico bakfietsverzekering:

— Diefstal schade : € 0,-
— Total loss schade: € 0,-
— Schade en / of diefstal onderdelen: € 25,-

Bakfietsverzekering

Bij Meeùs bieden ze de verzekering aan voor een bakfiets. Elk soort merk bakfiets zou je kunnen verzekeren, waaronder de meest bekende;

 • Babboe;
 • Gazelle
 • johny Loco
 • etc…

Een passende bakfiets verzekering dat ook goedkoop is met de juiste dekkingen? Bereken je premie bij Meeus.

Is een ART- Slot altijd verplicht?

Kijk goed waar je de fiets parkeert. Als je de fiets parkeert binnen je gezichtsveld bereik, dan ben je niet verplicht je fiets op slot te zetten met een ART. Goedgekeurd (extra) slot. Dit is wél verplicht als je de fiets buiten je zicht staat geparkeerd.

Een nieuwe fiets gekocht? Dit moet je noteren:

Sinds 2008 wordt er in Nederland gebruik gemaakt van het fiets- diefstalregister. Dat is een soort DNA-profiel van alle fietsen.

De onderstaande gegevens zijn nodig:

 1.  Framenummer.
 2. Merk van de fiets.
 3. Type van de fiets.
 4. Model van de fiets.
 5. Kleur van de fiets.
 6. Chipnummer (optie)

Deze gegevens moet je bewaren bij het eigendomsbewijs of bij je aankoopbewijs van de fiets. Je kunt ook de fiets ‘laten graveren’ Hierdoor wordt een nummer op je frame gegraveerd. Dit nummer moet je goed bewaren en opbergen, want deze gegevens worden na aangifte gebruikt voor het fietsen diefstalregister.

Controleer altijd of de fiets gestolen is. Je kunt dit via de site van het RdW doen. Controleer dan of de fiets staat geregistreerd of opgegeven staat als ‘gestolen’. Via de site kun je controleren op chipnummer of merk en framenummer.

Mijn fiets is gestolen, wat moet ik doen?

Bij Meeùs is dit geen punt, wel erg vervelend natuurlijk. Fietsen dat zijn voorzien van een ingegraveerde postcode of een chip komen in de praktijk zo’n 3 keer vaker terug bij de (rechtmatige) eigenaar.

Als je fiets is gestolen doe je zo snel mogelijk aangifte hiervan. Zodra je dit hebt gedaan is het framenummer binnen 10 dagen genoteerd in het fietsen diefstalregister. Uiteraard bestaat er een kans dat je niets terugziet, maar doe altijd aangifte.

14 dagen opzeg / bedenktijd.

Bij Meeus wordt er een bedenktijd van 14 dagen gebruikt. Dat betekend dat je nadat je de verzekering afsluit, 14 dagen de tijd heeft, om zich te bedenken of je doorgaat of stopt met de Meeus fietsverzekering. Wil je stoppen of toch niet verzekeren bij Meeùs? In dat geval krijg je de betaalde premie teruggestort. Je kunt de fietsverzekering eenvoudig online opzeggen / stopzetten. Je hoeft hiervoor niet verplicht te bellen. Na deze 14 dagen kun je trouwens nog steeds stoppen. Alleen dan stort Meeus het (eventuele) teveel betaald bedrag terug.

Online verzekeren bij Meeùs?

De fietsverzekering kun je tegen een aantrekkelijke premie afsluiten met daarnaast prima voorwaarden. Heel eenvoudig kun je nu direct de fiets verzekeren online bij Meeùs.


Download

.

.