Home / Fietsverzekeringen / Allianz Global Assistance NL

Allianz global assistance Fietsverzekering.

Via Allianz kun je een premieberekening maken voor de Doorlopende Fietsverzekering en de driejarige Fietsverzekering. Wij verzekeren zeker ook e-bikes dit kunt u bij de berekening aangeven bij ‘soort fiets’. Wat u bij de berekening of het direct afsluiten van een polis bij de hand moet hebben zijn de gegevens van de fiets en van de eigenaar van de fiets. Zoals framenummer, merk en type en de sleutelnummers van de twee sleutels van het vaste slot. Het bedrag wat wij verzekeren is het bedrag die op de factuur staat, dit zou ook het oorspronkelijke bedrag kunnen zijn voor een korting maar het bedrag moet op de factuur worden genoemd. We kunnen ook telefonisch een polis voor u afsluiten.

Je kunt ook kiezen voor een ‘aflopende fiets verzekering’. Dit betekend dat je een dekking hebt voor ongeveer 3 jaar. Je kunt ook kiezen voor een ‘doorlopende fiets verzekering’ Deze fietsverzekering is (online) af te sluiten voor elk type fiets. Je kunt een stadsfiets verzekeren, een e-bike, of een andere elektrische fiets. Of het nu een tweedehands fiets is of niet. Heb je bepaald accessoires wat je gebruikt met je fiets? Ook dit kun je mee verzekeren. Dit geef je dan op in de verzekeringsmodule van Allianz Fietsverzekering.

Wat is verzekerd?.

Je kunt een fietsverzekering afsluiten voor diefstal. Dit zit in je standaard pakket. Ook kun je ervoor kiezen om je verzekering aanvullend te verzekeren met pechhulp verzekering en schadeverzekering. Je bent bij Allianz altijd verzekerd van juridische hulp, als dit nodig mocht zijn.

 

 • Allianz is de enige echte verzekering met ‘doorfiets garantie’

 


Allianz Global Assistance NL Fietsverzekering

Download

 • KlikZeker
 • DigiWise
 • CoverYou
 • CentraalBeheer

Verzekeren

 • KlikZeker
 • DigiWise
 • CoverYou
 • CentraalBeheer


Is je fiets gestolen? Allianz keert het bedrag snel uit.

Ingeval je fiets is ontvreemd of gestolen, wil je het liefst snel als mogelijk je verzekerd bedrag ontvangen op jouw bankrekening. Dit werkt simpel bij Allianz. Je stuurt het politierapport op naar Allianz fietsverzekering, en de daarbij horende aankoopnota’s en de originele (twee) fietssleutels. Hoe dit werkt is simpel. Je stuurt het politierapport op naar Allianz Fietsverzekering met daarbij de aankoopnota’s en de originele fietssleutels. Allianz maakt het aankoopbedrag na uiterlijk de 7e kalenderdag, over naar je opgegeven rekening. Zorg dat alle stukken op tijd binnen zijn.

Allianz Looptijd en uitkering geld

Allianz Fietsverzekering: 3 jaar of doorlopend je verzekeren. Bij Allianz Global Assistance kun je kiezen voor een termijn, hoelang je de fiets wilt verzekeren. 

Je kunt kiezen voor deze termijnen;

 • Aflopende Fietsverzekering:
  Dit betekend dat je fiets voor 3 jaar gedekt is.

 • Doorlopende Fietsverzekering: 
  Dit betekend dat je verzekerd bent gedurende de looptijd.

Als je ervoor kiest om een ‘aflopende fietsverzekering’ afsluit, betaal je de periode in één keer vooruit. Als je fiets gestolen wordt ontvang je gedurende de gehele looptijd van je verzekering, het aankoopbedrag / verzekerdebedrag terug.

Als je kiest voor een ‘doorlopende fietsverzekering’ sluit je deze af voor minimaal 1 jaar. Je hebt een opzegtermijn van één maand. De premie kun je betalen;

 • per jaar;
 • per maand.

Hier zit geen extra toeslag bij

 

 • Hier zit geen extra toeslag bij. Als je fiets gestolen wordt ontvang je de eerste 3 jaar het volledige aanschafbedrag / of de nieuwwaarde van je fiets terug. Na deze drie jaar geld er een bepaald afschrijf percentage. Kijk hiervoor de polisvoorwaarden van Allianz fietsverzekering na.

 

Pech met je fiets? Je ontvangst reparatie op locatie.

Je krijgt bijna altijd reparatie op locatie.
Pech kan altijd gebeuren. Een lekke band, of kapot fietsframe. In dit geval hoef je niet lang stil te staan. Dit is vervelend wanneer je bijvoorbeeld met de fiets een lange tocht maakt. In het geval dat je met je fiets pech krijgt, komt er direct een fietsenmaker naar je toe.

De fietsmonteur komt met de bus die volledig fungeert als mobiele werkplaats. De monteur heeft kennis van elk soort fietsen. Bijna altijd wordt een fiets op die plek gerepareerd. Bij ongeveer 95% van de gevallen wordt dit opgelost. Als je fiets niet daar gerepareerd kan worden dan kun je kiezen om teruggebracht te worden. Dan vervoeren we je fiets en jezelf naar een locatie die je wenst. Dit gebeurt wel binnen een straal van ongeveer 30 km. Fiets je samen met iemand anders? Dan nemen we deze persoon en zijn of haar fiets ook mee terug. Zo ben je echt samen uit & samen thuis!


Nu Vergelijken

.

.