De vakantie- fiets !

Als je in Nederland in het buitenland op fietsvakantie gaat, kun je op een stadsfiets gaan. Veiligheid eerst, check daarom of je versnellingen nodig hebt en je remmen goed werken, dus niet versleten zijn.
 
.
~ Home / Soort / Type Fiets / Vakantie fiets
09-aug-2017 Leestijd: 5 minuten
Vakantie fiets
1.8 (36%) 5 votes

Een elektrische fiets geeft een andere ervaring van fietsen. Je doet er goed aan om te investeren in goede banden van hogere kwaliteit.

Ook zijn waterdichte fietstassen géén overbodige luxe al ga je voor langere tijd op fiets- vakantie. Je kunt prima met een normale fiets met drie versnellingen de Pyreneeën ingaan. Wel is de berg op fietsen lastig en vermoeiend. Bij de afdaling worden remmen heet. Veiligheid eerst en investeer in goeie banden. Een elektrische fiets zorgt er voor dat je in de bergen niet meer een wandelvakantie krijgt. Je kunt hier ook de vakantie- fietsverzekering vergelijken. Je kunt ook kijken op marktplaats.nl. Houdt er rekening mee, wanneer je je fiets wel of niet wilt gaan verzekeren.


Image

Wat is belangrijk aan een vakantiefiets?

Kijk altijd goed wat je precies koopt. Een juiste uitvoering is hierbij belangrijk. Je kunt voor het merk Koga gaan dat is namelijk een bekend degelijk merk. Maar toch is niet elke uitvoering van Koga een vakantie of reisfiets.

Image

Juiste fietsframe maat bepalen?

Een juiste framemaat helpt je bij de ideale fietsframe lengte. Deze lengte is belangrijk als je écht wilt genieten op een fiets. Je kunt op deze website de juiste framemaat berekenen.

Een juiste maat van je fietsframe is ook belangrijk als je op je fiets prettig op en af wilt stappen.

Bijvoorbeeld:

Als je bij het afstappen je bips tegen het framebuis komt, is waarschijnlijk je fiets- frame te groot / lang. Je kunt de ideale framemaat zelf bepalen. Vooral voor de wat oudere mensen is deze maat van het frame belangrijk. Je hebt namelijk als je ouder bent kortere spieren, en ook heb je sneller last van pijn.

Image

Als geld minder een rol speelt, wat is dan de beste vakantiefiets?

Heb je iets meer geld tot je beschikking? Dan kun je een met een Rohloff-naaf beginnen. Een stijf frame en dubbelwandige velgen voor de fietsband. Ook heeft de fiets een riemaandrijving en hydraulische velgremmen. Ook een SON-naafdynamo. Deze fiets kost al snel (op meer dan) € 3000,- uit…

Image

Welke wielmaat: 26”, 28” of 29”

Vroeger waren de 26 Inch wielen wereldwijd de standaard voor bijvoorbeeld de mountainbike. Je kon toen overal de 26” inch velgen in die maat kopen.

Vandaag de dag is de 26” inch maat vervangen door 29”

Bredere banden zijn vandaag de dag echt een trend. De zwaardere banden rollen niet meer langer zwaarder en gaan ook lang mee. Ook reserveonderdelen zijn eigenlijk overal in Nederland wel te verkrijgen.

.
.